Sergi-Çalıştay

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen sergi-çalıştay listesi ve afişleri...

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen sergi-çalıştay listesi ve afişleri...

 

Atölye ve Sergi: “Mekansal Algı Deformasyonu”, 15.11.2017

atölye


“Otizmli Çocuklar için Anaokulu ” Proje Sergisi, Kağıthane Yardım Sevenler Derneği ile İşbirliğinde, İstanbul Kalyon Otel, 6-10 Ekim 2017

poster


Sergi: "Mimari Canlandırma", 17.02.2017

ai poster


Sergi: "İç Mimarlık Proje I-II Öğrenci Proje Sergisi", 2017

bahar dönemi proje


Sergi: Mahalle Evi Bitirme Projesi Sergisi, 28.10.2016 

balat kültür evi


Sergi: "İç Mimarlık Proje I-II Öğrenci Proje Sergisi", 2016

güz dönemi poster sergi


Atölye: "Bir Palimpsest Kent Olarak İstanbul ve Sonsuz Tasarım Katmanları"

kültür mekan tasarım atölyesi


Atölye: [?+1] TOPRAK 

workshop


Atölye: Adaptive Reuse and Portability In Architecture 30.03.2016

Prof. Dr. Tarık Örgen tarafından yürütülen atölye, 30 Mart 2016 günü 1. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

tarık orgen

 


İÇMEK 2015 İç Mimarlık Eğitim Kongresi Atölye 03-04.11.2015

İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi süreciyle birlikte 3-4 Kasım tarihlerinde çeşitli atölye çalışmaları düzenlenmiştir. “Yaparak öğrenme” yönteminin uygulanmasıyla yürütülen atölye süreci ve çıktılarının, hem kongreyi destekleyerek hem de tüm paydaşların uygulamaya katılarak eğitimin zenginleştirilmesinde rol oynaması hedeflenmiştir. Türkiye'den farklı üniversitelerden gelen katılımcı ve yürütücülerin ortaya koyduğu ürünler atölye bitiminde sergilenmiş ve kongre sonunda sunumları gerçekleştirilmiştir.

atölye


Yıl Sonu Öğrenci Sergisi 12.06.2015

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinin projelerinin de yer aldığı sergi İKÜ Sanat Galerisi'nde izlenebilir.


afiş

 

 


"Mimari Canlandırma | Architectural Impersonation" Söyleşi ve Sergi 08.05.2015

Mimari Canlandırma | Architectural Impersonation; kolay ulaşılan kaynaklardan gördüğümüz, dinlediğimiz, ziyaret ettiğimiz, hızlı tükettiğimiz mimari yapıları derinlemesine inceleme, anlama ve kişiselleştirerek yeniden ifade etme üzerine bir üretim platformudur.

Yürütücülüğünü Kadir Uyanık ve Türkan Oya Ekmekci’nin yaptığı, İKÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mimari Canlandırma dersi kapsamında yaklaşımların ve bu yılki üretimlerin paylaşılacağı etkinlik; 8 Mayıs Cuma günü İKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde izlenebilir.

poster 


Kütahya Seramik Üretim Tesisleri Teknik Gezi / Çalıştay 20-21.04.2015

İstanbul Kültür Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde NG Kütahya Seramik Üretim Tesisleri Teknik Gezisi ve Çalıştayı’na katılmıştır. MEKAN 2015 İç Mimarlık Öğrencileri Bitirme Proje Yarışması ve İÇMEK İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi’ne sponsorluk desteği veren NG Kütahya Seramik ile başlayan işbirliği kapsamında gerçekleşen çalıştayın organizatörlüğünü Bölümümüz adına Doç.Dr Banu Manav üstlenmiştir. Çalıştaya katılan 41 öğrencimize, çalıştay yürütücüleri olarak Doç.Dr Banu Manav, Dr. Öğr. Üyesi Arzu Eceoğlu, Öğr.Gör.Dr Armağan Ş.M.Eke, Arş.Gör Ali Kemal Terlemez, Arş.Gör Orkan Z. Güzelci ve Arş.Gör Handan D.Güzelci eşlik etmişlerdir.

 

Çalıştaya katılan öğrencilerimiz son teknolojinin kullanıldığı üretim tesislerinde farklı desen ve renk seçenekleriyle, 10cm x 20cm den 120cm x 240cm ölçülerine uzanan ebat alternatifleriyle, yer-duvar karosu, sırlı porselen karo, granit ve cam mozaik üretimini görmüş ve teknik bilgi almıştır. Lojistik Planlama Tasnif ve Paketleme Müdürü Sayın Mustafa Elgün tarafından da seramik uygulama alanlarına yönelik bir sunum yapılmıştır. Kütahya Fabrika çalıştayı, Porselen Müzesi ve Seramik Satış mağazası ziyaretleriyle tamamlanmıştır. Çalıştay kapsamında belirlenen konu başlıklarıyla ilgili sunum gerçekleştiren öğrencilerimize, Dekanımız Prof.Dr Sayın Rengin Küçükerdoğan ve Bölüm Başkanımız Prof.Dr Sayın Gülay Usta’nın onaylarıyla düzenlenen Katılım Sertifikaları takdim edilmiştir.

 

kütahya seramik

kütahya seramik

 


"şApkAcı” 3.Sınıf İç Mimarlık Öğrenci Proje Sergisi 13.02.2015

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3.sınıf öğrencilerinin Eski Şapka Fabrikası için ürettikleri fikir ve projelerden oluşan “şApkAcı” sergisinin açılışı 13 Şubat 2015 Cuma günü saat 15.00’te dDf (Dream Design Factory) Eski Şapka Fabrikası'nda gerçekleşti. Yürütücülüğünü Rana Kutlu, Vehbi Tosun, Sevinç Ormancı ve Türkan Oya Ekmekci’nin gerçekleştirdiği proje stüdyosunun üretimleri 30 Nisan 2015 tarihine kadar görülebilir.

 

sergi

 


CITY and PORT I KENT ve LİMAN İç Mimarlık Öğrenci Proje Sergisi 20.02.2014

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ortaklığında düzenlenen ve Delta Tasarım Ofisi katkılarıyla gerçekleştirilen    "CITY and PORT I KENT ve LİMAN" başlıklı uluslararası serginin açılışı 20.02.2014 perşembe günü  saat 15.00’te Delta Ofis Tasarım Atölyesi Ortaköy binasında yapılmıştır.

 city and port

 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 05/23/2018 - 10:39