Öğrencimiz Yaren Feyza Yalçın’ın Başarısı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerimizden Yaren Feyza Yalçın, “Uluslararası Mimarlık, Ekolojik ve İnsan Odaklı Yapılaşma Zirvesi” bünyesindeki “Archisections Yeşil & Mavi Uluslararası Proje Yarışması”nın ‘Öğrenci Kategorisi’nde “Teşvik Ödülü” almaya hak kazandı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Beylikdüzü’nde bulunan Beylicium Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne halkın ziyaret etmek isteyeceği bir işlev kazandırılarak bir dönüşüm projesi yapılması amaçlanmıştır. Yapılan çevre analizleri ve araştırmalar doğrultusunda Beylikdüzü Belediyesi’nin Beylikdüzü’nü daha yeşil ve kültürel bir alan haline getirmeye çalıştığı görülmüştür. Belediye’nin düşüncesini destekleyecek ve geliştirecek şekilde yeşilin yanı sıra, insanlığın ortak mirası olan doğanın önemini halka anlatacak, evrim süreci hakkında bilgi verecek, bilinçlendirici ve uluslararası düzeyde bir mekan ihtiyacı olduğu görülmüştür. Böylece Beylicium Alışveriş ve Yaşam Merkezi, doğa tarihi müzesine dönüştürülmüştür. Mekanda; paleontoloji (fosilbilim), botanik ve mineraloji gibi bilim dallarına yer verilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/02/2018 - 10:51