İznik Araştırma Gezisi

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Rana Kutlu ile Dr. Öğr. Üyesi Vehbi Tosun yürütücülüğünde işlenen “İÇM0511/0612 İç Mimarlık Proje 5-6”, “IAD0511/0612 Interior Design Studio 5-6” ile Dr. Öğr. Üyesi Orkan Güzelci tarafından verilen “IAD5001 Architectural Presentation” dersleri kapsamında 1 Ekim Salı günü İznik-Bursa’ya araştırma gezisi düzenlendi. Tarihi yapılardaki tasarım kriterlerinin kavranması ve İznik'teki yapıların üç boyutlu modellemesi yapılarak sur içindeki kentin yeniden canlandırılması amaçlanan dersler kapsamında gerçekleştirilen geziye; 130 öğrenci ile 8 öğretim üyesi katıldı.

İznik Araştırma GezisiGezi grubumuzu İznik Kalesi’nde İznik Belediye Başkanımız Sayın Kağan Mehmet Usta ve İznik Belediyesi yetkilileri karşıladı. İstanbul Kültür Üniversitesi ile İznik Belediyesi iş birliğinde yürütülen çalışmalarda; sur içi kent kimliğinin ortaya çıkartılması amacıyla yeniden düzenlenmesi, Nilüfer Hatun İmarethanesi, Osmanlı Devleti’nin ilk medresesi olan Süleyman Paşa Medresesi ve Elibeyli Konağı iç mekan tasarımları yeniden işlevlendirme ile ele alınacak. Bu amaçla sur içi bölgesinde tüm eski eserler öğrencilerimiz tarafından gezilerek belgeleme çalışması yapıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 10/03/2019 - 15:11