Doç. Dr. Derya Adıgüzel Özbek’in Projesine TÜBİTAK’tan Destek

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü akademisyenlerimizden Doç. Dr. Derya Adıgüzel Özbek’in "Dahili Tezyinat Atölyesinden Dijital Çağa; İç Mimarlık Eğitiminin Dünü, Bugünü, Yarını” isimli projesi, 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı" kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Derya Adıgüzel Özbek’in yaptığı "Dahili Tezyinat Atölyesinden Dijital Çağa; İç Mimarlık Eğitiminin Dünü, Bugünü, Yarını” isimli proje; Cumhuriyetimizin tarihsel, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemek üzere Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” bünyesinde gerçekleştirilen "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı" kapsamında destek almaya hak kazandı.

Projenin temel amacı; iç mimarlık eğitiminin dünü, bugünü ve yarınını incelemek ve iç mimarlık eğitimi ile ilgili ileriye dönük teknolojik gelişmeler, küresel ve ulusal kalkınma hedeflerine yönelik çevresel/sürdürülebilirlik, sosyal ve ekonomik gelişmeler ışığında etkili uygulamaları ortaya koymaktır. Böylelikle iç mimarlık meslek eğitiminin ülkemizde evrimleşme stratejisinin tanımlanması ve uyarlanma kapasitesinin geliştirilmesine katkı sağlanacak.

Doç. Dr. Derya Adıgüzel Özbek’in yürütücü, Prof. Dr. Gülay Usta (İKÜ) ile Prof. Dr. Rabia Köse Doğan’ın (SÜ) danışman, Prof. Dr. Didem Baş, Doç. Dr. Armağan Seçil Melikoğlu Eke (TÜ), Doç. Dr. Özge Sever İslamoğlu (KTÜ), Doç. Dr. Gülten Feryal Gündüz (İKÜ), Dr. Öğr. Üyesi D. Ferhan Yalçın (İAÜ) ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Akyıldız’ın (TÜ) araştırmacı olarak yer aldığı proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 09/09/2024 - 15:22