“Cumhuriyetin Hafızasında Tasarımı Aramak: Bir Görsel Okuma Denemesi” ve “Cumhuriyete Duvardan, Duvara Arşivden Bakmak” Atölyeleri

Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenecek “Cumhuriyet, Mimarlık ve Kent: 100 Yıllık Miras” uluslararası sempozyumu kapsamında 29-30 Eylül 2023 tarihlerinde Salt Galata’da “Cumhuriyetin Hafızasında Tasarımı Aramak: Bir Görsel Okuma Denemesi” ve “Cumhuriyete Duvardan, Duvara Arşivden Bakmak” atölyeleri yapıldı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Öğr. Gör. Elif Gelmez, Arş. Gör. Armağan Gülhaş ve Arş. Gör. Furkan Evliyaoğlu ile Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ceren Göğüş, Öğr. Gör.  Şeyda Şen, Arş. Gör.  Berkay Oskay ve Arş. Gör. Emine Merve Aksoy Oral tarafından yürütülen atölyelerde, Salt Araştırma Merkezi bünyesindeki zengin Cumhuriyet dönemi arşivinden yararlanılarak dönemin tasarım mirasının izleri incelendi.

Atölyelerin sonuç ürünleri, 11-13 Ekim tarihleri arasında “Cumhuriyet, Mimarlık ve Kent: 100 Yıllık Miras” uluslararası sempozyumu süresince İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy yerleşkesi giriş kattaki Akıngüç Oditoryumu fuaye alanında sergilenecek.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/06/2023 - 11:18