Başakşehir Living Lab Tasarım Maratonu

İKÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Başakşehir Living Lab (BLL) ve İstanbul Design Factory (IDF) iş birliğinde, 25-26 Kasım 2021 tarihlerinde Dr. Öğr. Üyesi Arzu Erçetin ve Dr. Öğr. Üyesi Derya Adıgüzel Özbek yürütücülüğünde “Etkileşimli Kent Mobilyası Tasarımı” konulu Başakşehir Living Lab Tasarım Maratonu düzenlendi. Atölyenin ilk günü; Başakşehir Living Lab yerleşkesinde, Başakşehir ilçesindeki kamusal alanlara yapılan geziler ile desteklenerek ilk tasarım fikirleri geliştirildi. İkinci gün ise tasarım fikirleri son haline getirilirken, süreç meslek paydaşlarının katılımı ve seminerleri ile desteklendi.  Atölye çalışması sonuç ürünlerinin jüri değerlendirmesi sonucunda, üç eşdeğer ödül ve bir teşvik ödülü verildi. Maratonun ödül töreni 22 Aralık 2021 Çarşamba günü Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Ömer Karabayraktar ve Başakşehir Living Lab (BLL) Koordinatörü Can Tunçsav’in katılımı ile gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, atölye sürecinde ve ödül töreninde farklı üniversite öğrencileri ve meslek paydaşları ile bir araya gelerek Başakşehir Living Labı deneyimleme fırsatı buldular. Ayrıca, Başakşehir Belediyesi tarafından ödül alan tasarımların protip üretimi planlanmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/14/2022 - 10:15