2019/2020 Yaz Dönemi’nde İKÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde açılacak Staj Dersleri

YÖK'ün aldığı karar doğrultusunda, Covid-19 bulaş ihtimali olacağından sizleri korumak adına Üniversitemiz bu yaz döneminde dışarıda staj yapılmaması konusunda karar almıştır. Bu Sebeple dışarda herhangi bir kurumda staj yapılamayacaktır. Ara dönem öğrencileri, 2020-2021 akademik yılı ara dönem tatilinde parçalı olarak stajlarını yapabilirler.

1.    Geçtiğimiz Son 1 Yıl İçerisinde Stajını Yapmış Ancak Dosyasını Teslim Edememiş Öğrenciler:

2019 Yazında ve/veya 2019/2020 Akademik Yılı içinde stajını tamamlamış ve eksik belgeler vb. nedenlerle staj dosyasını teslim edememiş olan öğrenciler aşağıdaki staj dersi şubelerini seçmelidir:

İÇM 4000 STAJ I - Şube I
İÇM 6000 STAJ II - Şube I

2.    2019-2020 Bahar ve Yaz Döneminde Mezun Durumunda Olan Öğrenciler:

2019-2020 Bahar ve Yaz Döneminde mezun durumunda olan öğrenciler, 2019-2020 Yaz öğretiminde açılacak staj dersleri (Şube II) kapsamında, staj komisyonunun belirleyeceği araştırma, ödev ve/veya projeleri tamamlayarak staj yükümlülüklerini yerine getirebilirler. Bu öğrenciler aşağıdaki staj dersi şubelerini seçmelidir:

İÇM 4000 STAJ I - Şube II  (Mezuniyet durumu)
İÇM6000 STAJ II - Şube II (Mezuniyet durumu)

* Mezun durumundaki öğrencilerin danışmanları staj komisyonuna mezuniyet durumlarını teyit eden e-mail gönderecektir. Öğrenci, bu durumu takip ederek staj komisyonuna bilgi vermelidir.

*Yaz okulunda online olarak açılacak bu dersler ücretsizdir.

Mezun Durumunda Olan Öğrenciler için Açılan Staj Dersleri Hakkında:

Mimarlık Fakültesi'nde Zorunlu Staj süresi 40 işgünüdür. Bu çalışmanın 20 gününden oluşan bölümü ofis, kalan 20 günü ise şantiye stajı olarak tamamlanır. Bu kapsamda 2019/2020 Yaz Dönemi için hazırlanan uzaktan eğitime dayalı Staj Dersleri, öğrencilerin seçtiği her bir staj dersi için 20 günlük çalışmaya karşılık gelecek şekilde programlanmıştır.
Her staj dersinde, 2 senkron ders programlanmıştır. Bu dersler öğrencinin hazırlayacağı ödevin verilen eleştiriler doğrultusunda geliştirilmesini sağlar. Teslim edilecek ödevler kapsamlı birer rapor veya proje niteliğindedir. Raporlar  A4 word formatında ve tek bir dosya olarak teslim edilir. Projeler belirtilecek pafta boyutlarına uygun, istenilen içerikte ve tek bir pdf dosya olarak teslim edilir.

2019/2020 Yaz Dönemi Mezun Durumundaki Öğrenciler için Staj Senkron Dersleri Takvimi:
1.    Ödevin Tanıtımı ve Soru-Cevap – 3 Temmuz 2020 Cuma (Senkron Ders)
2.    Sunum ve Ara Teslim – 24 Temmuz 2020 Cuma Senkron Sunum (Öğrenci Ara Teslimleri – dosyalar CATS’e yüklelencektir)
3.    Final Teslimi – (15-20 Ağustos 2020 Final Haftası – Teslimler CATS’e yüklenecektir)

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 06/22/2020 - 11:34